18 septembre 2015

Fiat Chrysler Automobiles beschikt over het meest complete gamma van wagens en bedrijfsvoertuigen op aardgas (CNG) van de markt.

• Een belangrijk Europees succes, met meer dan 650.000 door Fiat Chrysler Automobiles verkochte voertuigen.
• Op de Belgische markt biedt FCA niet minder dan 10 modellen aan!
• Eén van de oplossingen van Fiat Chrysler Automobiles in het kader van een pragmatische oplossing voor duurzame mobiliteit.
• De nieuwe Lancia Ypsilon CNG is vanaf nu ook beschikbaar.


Met zijn CNG-technologie engageerde Fiat Chrysler Automobiles zich reeds vele jaren, en dit op een vastberaden manier, om zijn klanten oplossingen te bieden die de impact van het transport op het leefmilieu aanzienlijk beperken. De visie van Fiat Chrysler Automobiles (FCA) staat voor een belangrijke implicatie van zijn kant om als autoconstructeur nieuwe aangepaste technologieën te ontwikkelen, maar eveneens het engagement van de autobestuurders om hun rijgedrag aan te passen. Meer nog, FCA is ervan overtuigd dat deze nieuwe technologieën financieel haalbaar moeten zijn en eveneens op een eenvoudige manier beschikbaar moeten zijn voor het autopubliek.

Met meer dan 650.000 verkochte aardgasvoertuigen (personenwagens + lichte bedrijfsvoertuigen onder de merken Fiat, Fiat Professional en Lancia) in Europa is Fiat Chrysler Automobiles (FCA) de onbetwiste marktleider op het gebied van CNG-modellen, met meer dan 65% marktaandeel. Het gaat daarbij om voertuigen gebouwd in de fabrieken van FCA, die dezelfde constructeursgarantie genieten als de andere wagens van het merk.

Volgens analyses van FCA vormen de auto's met CNG-motor (werkend op aardgas) op dit ogenblik de meest doeltreffende oplossing om vervuiling in de stad tegen te gaan en de CO2-emissies sterk terug te dringen. Bij dit type van motoren ligt de CO2-uitstoot namelijk maar liefst 23 procent lager dan bij benzinemotoren, terwijl de uitstoot van fijne roetdeeltjes nagenoeg nihil is!

Nog een belangrijke troef van CNG is de gebruikskost. Het Duitse organisme ADAC voerde daarover een interessante studie uit. De organisatie deed een originele test met 241 verschillende voertuigen, die op verschillende types van brandstoffen reden en in verschillende categorieën van voertuigen thuishoorden. De studie had als doel de langst mogelijke afstand af te leggen met een brandstofbudget van maximaal € 30.

De Fiat Panda Natural Power wist die test op overtuigende wijze te winnen door niet minder dan 724 kilometer af te leggen met slechts € 30 brandstof in de tank. Dat komt overeen met de afstand Frankfurt - Noordzee.

In Italië werd eenzelfde afstand afgelegd (723 km tussen Turijn en Rome) door de nieuwe Fiat Panda CNG met een budget van €22, wat neerkomt op een kostenbesparing van 66% ten opzichte van een equivalente benzineversie !

Op de Belgische markt biedt FCA niet minder dan 10 modellen aan: Fiat Panda 0.9 TwinAir CNG (80 pk en 86 g/km CO²), Fiat Punto 1.4 Fire (70 pk et 115 g/km CO²), Fiat Qubo 1.4 Fire CNG (70 pk en 114 g/km CO²), Fiat Doblò 1.4 T-Jet CNG (120 pk en 134 g/km CO²), Fiat 500 L 0.9 TwinAir CNG (80 pk en 105 g/km CO²), Fiat 500 L Living 0.9 TwinAir CNG (80 pk en 105 g/km CO²), Lancia Ypsilon 0.9 TwinAir Eco-Chic (80 pk en 86 g/km CO²), Fiat Fiorino 1.4 Fire (77 pk en 115 g/km CO²), Fiat Doblò Cargo 1.4 T-Jet CNG (120 pk en 134 g/km CO²) en Fiat Ducato 3.0 CNG (136 pk en 230 g/km CO²).

M. Alessio Castelli, Chief Executive Officer van Fiat Chrysler Automobiles Belgium, geeft commentaar: « FCA heeft voor een CNG-gamma gekozen met een ‘dual fuel'-systeem (benzine + aardgas) dat de ecologische voordelen van aardgas combineert met het gebruiksgemak van benzine, aangezien aardgastankstations in bepaalde gebieden nog zeldzaam zijn. FCA gelooft echt in het potentieel van aardgas als sleuteloplossing voor een duurzame mobiliteit. Wij zijn blij met de continue ontwikkeling van het netwerk van CNG-tankstations voor de Belgische automobilisten.»

Opmerking : aardgas is slechts éénn van de ecologische oplossingen die Fiat Chrysler Automobiles (FCA) voorstelt in het kader van een « pragmatische » benadering voor een duurzame mobiliteit. FCA is ook de pionier van de MultiJet-motoren (common-rail diesels van de jongste generatie) en MultiAir-motoren (revolutionaire benzinemotoren zoals de 2-cilinder TwinAir). Zo kan het merk voertuigen met een uitzonderlijk lage CO2-uitstoot aanbieden, zoals de nieuwe Fiat Panda CNG en de nieuwe Lancia Ypsilon CNG met 86 g/km. FCA rust zijn wagens ook uit met innovatieve technologieën zoals het Start&Stop-systeem en Eco:Drive. Met die laatste kan de bestuurder zijn rijstijl in het oog houden om zijn brandstofverbruik terug te dringen. Concreet steunt de strategie van FCA inzake duurzame mobiliteit dus op drie fundamentele pijlers: nieuwe geavanceerde technologieën voor diesel- en benzinemotoren, alternatieve brandstoffen en de sensibilisering van de bestuurder.

Brussel, 18 september 2015

 

dernières vidéos

recherche avancée

Recherche...

De
Pour
Recherche

Documents joints