08 février 2018

Nieuw programma « Reloaded by Creators » voorgesteld door FCA Heritage op het salon Rétromobile 2018 in Parijs

 • Op het salon Rétromobile, dat doorgaat tot 11 februari in Parijs, stelde FCA Heritage het nieuw programma «Reloaded by Creators» voor.
 • FCA Heritage, de afdeling van de groep die het patrimonium van de Italiaanse merken van FCA promoot, is opnieuw aanwezig op het salon Rétromobile. Dit belangrijke Europese evenement vindt van 7 tot 11 februari aanstaande plaats in het tentoonstellingspark aan de Porte de Versailles in Parijs. Tijdens deze niet te missen afspraak in het teken van verzamelwagens en ‑motoren stelt FCA Heritage op zijn stand van 350 m2 vier verzamelcoupés tentoon. Deze modellen illustreren elk op hun manier de gouden pagina's uit de Italiaanse automobielgeschiedenis aan de hand van vier merken (Fiat, Abarth, Lancia en Alfa Romeo), vier koetswerkbouwers (Pininfarina, Bertone, Allemano en Zagato) en vier verschillende periodes tussen 1957 en 1989.

  Naar aanleiding van dit salon stelde Roberto Giolito, Head of FCA Heritage, een volledig nieuw restauratie- en verkoopprogramma voor met betrekking tot de klassieke modellen voor de merken Alfa Romeo, Fiat, Lancia en Abarth. Deze nieuwe activiteit vult het geheel van aangeboden diensten aan ontwikkeld door FCA Heritage ter promotie van het patrimonium van de Italiaanse merken van FCA.

  De bezoekers van Rétromobile kunnen er kennismaken met voertuigen van FCA Heritage die groenlicht kregen in het kader van het programma « Reloaded by Creators » en die te koop zijn:

  Lancia Appia Coupé Pininfarina: de Lancia Appia, die in 1953 werd voorgesteld in zijn berlineversie, werd gedurende tien jaar gebouwd in drie verschillende reeksen. Van de tweede reeks werden verscheidene afgeleiden bestudeerd door diverse koetswerkbouwers: Allemano, Boano, Zagato, Ghia, Vignale, Vioti, enz. Pininfarina realiseerde deze elegante en technisch geavanceerde 2+2-coupé. Zijn kleine V4-motor van 1.089 cm³ ontwikkelde 53 pk en het model werd vijf jaar gebouwd (1957-1962).

  Alfa Romeo SZ Zagato: in de jaren twintig was de geschiedenis van de Carrozzeria Zagato nauw verwant met die van Alfa Romeo. Zijn creaties stonden geheel in het teken van optimale prestaties. Zijn modellen, die oorspronkelijk getuigden van een zeldzame elegantie, kregen later een meer persoonlijke en originele stijl. Dat geldt ook voor de SZ coupé (voor Sport Zagato), die in 1989 werd voorgesteld in Genève. Hij werd samen met Alfa Romeo ontwikkeld en verraste vriend en vijand met zijn verbazingwekkend aerodynamische (Cx van 0,30) en erg geometrische vormgeving maar ook door zijn wegkwaliteiten. Er werden bijna duizend exemplaren van gebouwd.

   

  Brussel, 8 februari 2018

   

  Over FCA Heritage: deze afdeling, opgericht in 2015, ontwikkelde een reeks van services voor verzamelaars en liefhebbers van de Italiaanse wagens van de groep. De site gewijd aan het patrimonium van de groep, www.fcaheritage.com, is voortaan beschikbaar in verscheidene talen. Als online uitstalraam van de afdeling FCA Heritage en ontmoetingsplaats voor al wie geïnteresseerd is in de geschiedenis, de evenementen en initiatieven rond de klassieke wagens van de Italiaanse FCA-merken, laat deze site de liefhebbers en eigenaars van oude Fiats, Abarths, Lancia's en Alfa Romeo's kennismaken met de beschikbare diensten. Ook kunnen ze zich inschrijven voor een gerichte nieuwsbrief en kunnen ze een certificaat van herkomst aanvragen. Eigenaars van Lancia's en Abarths kunnen ook gebruikmaken van de restauratiedienst en dienst voor echtheidscertificaten die FCA Heritage aanbiedt.

   

   

  dernières vidéos

  recherche avancée

  Recherche...

  De
  Pour
  Recherche

  Images


  Download